П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ програла суд громаді Задубрівки на Буковині, що перейшла до ПЦУ

    РПЦ в Україні програла суд проти громади в селі Задубрівка Чернівецької області, яка шляхом проведення голосування на зборах вирішила перейти до Православної Церкви України.

    Про це повідомили в Буковинській Єпархії ПЦУ та місцева журналістка Галина Єреміца на своїй сторінці у Фейсбуці, опублікувавши прямий ефір із рішенням суду.

    «Громада храму ПЦУ села Задубрівка на Буковині виграла суд першої інстанції і захистила своє право належати до юрисдикції Православної Церкви України. Вітаємо вас дорогі брати і сестри, є надія у майбутнє УКРАЇНИ», – йдеться на сторінці єпархії ПЦУ.

    РПЦвУ подала до суду, щоб скасувати рішення зборів про перехід парафії до Православної Церкви України. Проте 12 травня Заставнівський районний суд за участі судді Сірик Інни прийняв рішення про законність зборів про перехід громади до ПЦУ.

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Чернівецький і Буковинський Даниїл після оголошення рішення суду сказав: «Дорогі брати і сестри храму Арх. Михаїла. Хвалімо Бога, що ми дочекалися позитивного результату від суду. Чекаємо, що це рішення буде виконано після інших законних процедур. Хоча останнім часом було сумно від того, як чинили суди до своєї Церкви. Але ми маємо добру надію, що нарешті судова влада виконує закони і підтримує свій народ. Мужаймося до того часу, поки уркаїнські чиновники усвідомлять, що вони будують Україну для своїх дітей».

    У РПЦвУ мають намір подавати апеляцію.

    Найсвіжіше

    Популярне