П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропаганда тоталітаризму: У Росії заклали перший камінь “Сталін-центру”

    У Нижегородській області Російської Федерації у місті Бор заклали перший камінь на місці будівництва “Сталін-центру” – музею Сталіна та совєцької епохи.

    Як інформує “РБК”, про це розповів перший секретар місцевого комітету комуністичної партії РФ Владислав Єгоров.

    “Сталін-центр” – музей епохи, коли творилась наша держава”, – зауважив Єгоров і підкреслив, що закладка першого каменю приурочена святу “9 травня”, а сам музей має стати центром патріотизму і буде покликаний “протидіяти фальсифікації совєцького періоду історії Другої світової війни”.

    “Окрім музейних експонатів там пропонується проведення семінарів, дискусійних клубів, круглих столів, присвячених совєцькій історії. Ми сьогодні відчуваємо дефіцит у нашому суспільстві таких площадок для обміну точками зору про совєцьке минуле”, – додав Єгоров.

    А поки російські комуністи ностальгують за совєцькими часами, червоним терором, репресіями та “залізною завісою”, нагадаємо, 2 квітня 2009 року Європейський Парламент ухвалив рішення про вшанування жертв Сталінізму та Нацизму щороку 23 серпня в Європейський день пам’яті жертв Сталінізму та Нацизму.

    Своєю чергою, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила декларацію, у якій зазначено, що Європа “зазнала два потужних тоталітарних режими, Нацистський та Сталінський, які принесли геноцид, порушення прав та свобод людини, воєнні злочини та злочини проти людства”, та засудила “героїзацію тоталітарних режимів, включаючи проведення публічних демонстрацій з метою героїзації Нацистського або Сталінського минулого”.

    13 січня 2010 року Київський Апеляційний суд визнав ряд керівників ВКП(б) та совєцької держави, і серед інших – Сталіна, злочинцями, винними в організації геноциду 1932—1933 років на території України.

    Тож поки цивілізована світова спільнота намагається не допустити повторення тоталітаризму і засуджує героїзацію тоталітарних режимів, Російська Федерація вкотре демонструє, що вона йде іншою дорогою – дорогою, яка веде до дикунства, пітьми та відсталості.

    Найсвіжіше

    Популярне