Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Блогер розкритикував міністра культури Ткаченка за позицію щодо перейменування так званої “УПЦ”

    Небажання міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка змінювати назву “УПЦ” на “РПЦ в Україні” можна пояснити бажанням довше втриматися на посаді, адже активна діяльність міністра може приковувати до себе зайву увагу.

    Про це в ефірі програми “Час Ч” на “5 каналі” сказав блогер, член політичної ради партії “Демократична сокира” Юрій Гудименко.

    Він прокоментував заяву міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка щодо необов’язковості перейменування нинішньої УПЦ (МП) на РПЦ в Україні, попри наявність відповідного закону та нещодавні слова президента РФ Владіміра Путіна, в яких він назвав цю церкву саме РПЦ.

    “Якщо ти не робиш різких рухів, то ти ніби випадаєш з поля зору, і можеш просидіти у своєму кріслі досить довго. А коли починаєш щось робити, то ти або стаєш зіркою – це нікому ще не вдалося, або вилітаєш до бісової матері, бо до тебе прикута надто велика увага. Звичайно, міністр інформаційної політики мав би осягнути той факт, що як російське телебачення готує нам п’яту колону, так і РПЦ готує нам “освячену” колону. Це просто, зрозуміло, і в 2021 році не потребує ніяких доказів – це аксіома. Але всім зрозуміло, що буде спротив, будуть ходити ці Новинські, робитимуть ці “хресні ходи”, будуть кістьми там лягати”, – зазначив він.

    Блогер також прокоментував масову присутність священників РПЦ на заходах на честь 9 Травня в Україні.

    “Це дуже класний сигнал для всіх нас, і цей сигнал трактується дуже просто – “ми розуміємо, що нас, здається, зараз будуть бити” – думають оці веселі кадри. І єдине, що їх може врятувати, крім кордону поліції – це присутність священиків та монахів, тому що в нас якось священників бити не прийнято. Ми всі знаємо, що всі люди в Україні звичайно рівні, але релігійні діячі трохи рівніші за інших, і їм дозволяється трохи більше, ніж іншим. Це називається мімікрія – це їхній камуфляж, який вони вдягають, щоб їх не прибили прямо на вулицях”, – пояснив він.

    “Вони давно це використовують – я пам’ятаю, в Запоріжжі, коли в 2014 році в “яєчну неділю” патріоти оточили сепаратистів – про цей факт знають усі, але окрім запоріжців мало хто знає, чим закінчився цей день – він закінчився тим, що приїхав архієпископ Запорізький та Мелітопольский цієї “ватної” церкви, РПЦ, з декількома своїми священниками і під кордоном тоді ще міліції, на чолі з цим священником їх виводили і довели до найближчого райвідділку і там сховали. Тобто вони прикривалися попами, тому що інакше вони б просто не пройшли б”, – додав Гудименко.

    Найсвіжіше

    Популярне