П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    9 травня українська громада Риму провела акцію під гаслом “Стоп путінській війні в Україні”

    На Народній площі Риму місцева українська громада провела 9 травня акцію пам’яті перемоги над нацизмом та привернула увагу до триваючої російської агресії проти України. Як інформує “Радіо Свобода”, ключовим гаслом мітингу став тезис: “Стоп путінській війні в Україні! Більше санкцій проти Росії!”.

    У повідомленні йдеться, що декілька десятків представників української громади взяли участь у мирному мітингу. Більшість учасників носили футболки із написом “1939-1945 Ніколи знову”. Окрім того, на площі була встановлена експозиція “Україна у Другій світовій війні”.

    “Коли в Україні восьмий рік іде війна, ми хочемо донести італійцям, що все, що вони вчили часів комунізму про історію України, – це міфи, поширені Росією. Ми нагадуємо іноземцям, що в Україні йде війна, яку не можна допускати”, – розповіла журналістам Леся Татарин, голова європейської асоціації “Італія-Україна-Майдан”, яка була співорганізаторкою заходу.

    На її думку, дуже важливо, що 9 травня на Народній площі в Римі лунає український гімн.

    На додачу, “Радіо Свобода” повідомляє, що експозиція та плакати в руках учасників акції були присвячені життю українського населення часів гітлерівської окупації; трагедії Бабиного яру; депортації кримськотатарського народу сталінським режимом в СРСР 1944 році; українському визвольному руху.

    Найсвіжіше

    Популярне