Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У День перемоги над нацизмом Володимир Зеленський висловив надію, що міста Донбасу незабаром відзначатимуть дві дати звільнення

    9 травня наша держава традиційно відзначає 76-ту річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди, президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням до народу, пише “Бабель” з посиланням на сторінку ОПУ у Фейсбук.

    Найперше, Зеленський нагадав, що у складі Антигітлерівської коаліції воювали близько 7 мільйонів українців, а в цілому війна забрала життя більш ніж 8 мільйонів українців. Він підкреслив, що для України перемога над нацизмом – це вдячність без кордонів, строків давності або географічного розподілу.

    “Що для нас перемога над нацизмом? Це подяка, яка не має кордонів. Це подяка предкам за вигнання нацистів з Харкова, Донецька, Одеси та Криму, з Києва і Львова. Це пам’ять про страшну ціну перемоги. Це вистражданий скарб”, – наголосив український лідер.

    Частину промови Володимир Зеленський присвятив кремлівській агресії та окупації українських земель Російською Федерацією. Він висловив надію, що незабаром міста Луганської, Донецької областей та Кримського півострову, які опинились в умовах окупації, зможуть святкувати дві дати звільнення.

    “Обов’язково настане день, коли можна буде пройтись недільним Донецьком, Луганськом і Ялтою. І все це відбуватиметься під синьо-жовтими прапорами, в незалежній Україні”, – зазначив президент України.

    Найсвіжіше

    Популярне