Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбив у мене бажання заходити до церкви як таку, – блогерка про «служіння» РПЦвУ

    Блогерка Олена Кудренко розповіла, як Московський патріархат відбив у неї бажання ходити до церкви.

    «Московський поп Онуфрій в Києві кидав яйця в натовп парафіян, яйця падали на підлогу, напевно, з підлоги їх і піднімали, кому-то було весело… це нормально в РФ. І виходить, прийнятно для московської церкви в Україні… У мене тут, на сході України, як раз московський паханат і процвітає, і саме він своїми квестами відбив у мене бажання заходити до церкви як таку. Проповзти під чимось, постояти на колінах, заплатити за вивішеного в передбаннику прейскурантом, ось тепер яйця з підлоги позбирати …», – написала вона у Фейбуці.

    Крім того, Олена пригадала історію, як у 2008 році намагалась освятити автомобіль і звернулась до служителя РПЦ. Виявилось, що ціна освячення залежна від марки авто.

    «- Можна у вас машину освятити? (Це десь 2008 рік ще був). – А яка у вас машина? – А яке це має значення? – Залежно від марки автомобіля – ціна», – поділилась блогерка.

    «З повагою до всіх віруючих (ні, кривлю душею, не всіх), я все-таки вважаю, що Бог не може схвалювати приниження людини іншою людиною. Повинна бути взаємна культура і повага. Не може схвалювати ось такі бізнес-відносини. Так, заробіток в церквах є, але він не повинен бути зухвалим, інакше він вбиває довіру. І церква українська, сподіваюся, цей недолік заповнює. Я навіть в цьому сумніватися не хочу. У мережі є фото – в російській церкві без масок, в українській намагаються дотримуватися умов карантину. У російській вселяють народу, що вбивати взагалі не можна (але в головному їхньому офісі, в Росії, залізяки для війни освячують). В українській говорять про те, що захищатися – правильно. І це збігається зі здоровим глуздом теж», – підкреслила Олена Кудренко.

    Найсвіжіше

    Популярне