П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ використовує авторитет Єрусалимського патріарха для поділу православ’я – Епіфаній

    РПЦ намагається використати авторитет Єрусалимського патріарха Феофіла ІІІ для поділу православ’я на дві частини. Вона тисне на нього, щоб не допустити визнання української автокефалії.

    Про це сказав предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю для телеканалу “Прямий”, передає Релігійна правда.

    «Єрусалимський Патріарх у дуже складному становищі. Москва намагається певною мірою використати авторитет Єрусалимського Патріарха для поділу православ’я на дві частини. Це і зустріч в Аммані, це і бажання на противагу візиту Вселенського Патріарха привезти на 30-річчя Незалежності України Єрусалимського Патріарха. Але цього не відбудеться», — сказав предстоятель ПЦУ.

    За словами митрополита Епіфанія, ПЦУ також веде перемовини з Єрусалимським Патріархатом, і він вірить, що визнання автокефалії відбудеться.

    «Ми теж ведемо перемовини. Процес складний. Знаємо, що Москва докладає надзвичайно багато зусиль не тільки на церковному, а й на державному рівні для того, щоб цього (визнання автокефалії Єрусалимським Патріархатом — ред.) не відбулося. Але процес незворотній. Це тільки питання часу, коли визнання відбудеться. А воно відбудеться обов’язково», — зазначив Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне