Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Євстратій освятив каплицю для прикордонників

    Напередодні свят Христового Воскресіння та дня прикордонника на території Чернігівського прикордонного загону відбулося освячення каплички, зведеної на честь Архістратига Михаїла. Літургію провів архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій, разом з капеланом прикордонного загону отцем Максимом.

    “Ми знаємо, що на сході України на жаль палає полум’я війни. Левова частка прикордонників захищає східні кордони. Часто, повертаючись із фронту, військовослужбовці привозять цей фронт до себе додому, оцю пустоту. Саме тому, вони у цьому храмі можуть заповнити цю пустоту і можуть наповнити свої серця і душі духовним сенсом”, – зазначив отець Максим Щербина.

    Каплиця названа на честь Архістратига Михаїла не випадково, адже він є провідником небесних воїнств. Вона була ініційована керівництвом Чернігівського прикордонного загону, його службовцями, спільними зусиллями і благодійників, волонтерів, передає канал “Новий Чернігів”.

    Грамотами та медалями від Чернігівської Єпархії були нагородженні будівельники, що зводили каплицю, та її засновники і люди, що пожертвували на добру справу кошти.

    У капличці з дерев’яного брусу знаходиться ікона Христа Спасителя, Божої матері, Архістратега Божого Михаїла, на честь якого й був зведений цей храм, а також ікони чернігівських святих. Ахієпископ Євстатій запевняє, храм і далі буде наповнюватися.

    Найсвіжіше

    Популярне