П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ в Запоріжжі запропонував Зеленському зустрітись із Путіним в Єрусалимі

    Митрополит РПЦвУ в Запоріжжі, фігурант бази “Миротворця” Лука (Коваленко) запропонував президенту України Володимиру Зеленському зустрітись із президентом РФ Владіміром Путіним в Єрусалимі, замість того, щоб зустрічатись у Ватикані.

    «Казати про Ватикан, як про ідеальне місце зустрічі В. Зеленського і В. Путіна, як мені здається, про це не може бути й мови», – зазначив митрополит РПЦвУ у своєму Телеграм-каналі.

    Крім того, Лука (Коваленко) повторив пропагандистські міфи РФ про «зовнішнє управління Україною» і назвав війну «конфліктом», навмисне не згадуючи про військову агресію Росії проти Україні.

    «Звичайно ж Ватикан зацікавлений виступити в ролі посередника в цьому конфлікті, проте… такий сценарій не принесе повноцінного врегулювання. Адже за розмовами про мир буде чітко видно контури інтересів неукраїнської, а іншої держави. Держави, яка під своєю сутаною носить костюм першокласного дипломата і має амбітні геополітичні плани», – заявив митрополит РПЦвУ.

    Католицькою і Константинопольською церквами, на думку Луки (Коваленка), керують «господарі нового світового порядку».

    Служитель Моспатріархату сказав, що обрання Ватикану, як майданчику для переговорів, нібито може «негативно позначитися на перспективі цих переговорів».

    «Тому якщо потрібно місце для проведення необхідних переговорів, то з ідейної точки зору, а також нинішніх політичних настроїв для двох країн, ідеальним відповідним варіантом, на мою думку, може стати Єрусалим», – заявив Коваленко.

    Нагадаємо, Володимир Зеленський запропонував провести зустріч з Путіним у Ватикані. Також президент України розворушив кубло російської пропаганди, заявивши, що в Україні немає проблем у церковному питанні. 

    Найсвіжіше

    Популярне