Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Новинський будує храм для РПЦвУ на ділянці, виділеній під житлове будівництво

    Народний депутат України Володимир Ар’єв (фракція “Європейська солідарність”) попросив департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації пояснити, на підставі яких документів біля НСК “Олімпійський” будується храм РПЦвУ.

    Як повідомляє 21 квітня “Укррудпром“, депутат звернув увагу, що, згідно з даними Публічної кадастрової карти, земля храм, що будується, насправді виділена під будівництво житлово-офісного комплексу.

    Згідно з інформацією реєстру земельних ділянок Києва, за якими на 1.06.2020 року діють договори оренди, ділянку з номером 8000000000: 79: 015: 0011 з 2002 по 2051 роки знаходиться в оренді у ТОВ “Юджин”. Орендна плата в рік становить 810,8 тис. гривень.

    За даними джерел в РПЦвУ, з 2017 року на цьому місці ведуться роботи з відтворення Свято-Троїцького храму, зруйнованого в 1931 році. Роботи почалися в 2017 році за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду в честь Покрова Пресвятої Богородиці мільярдера Вадіма Новинського, який став дияконом в РПЦвУ.

    Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Юджин” зареєстровано в 2001 році. Статутний фонд – 682,1 млн гривень. Засновник – “Смарт Інвестментс ЛТД” (Кіпр). Кінцевий бенефіціар – Вадім Новинський.

    ТОВ “Юджин” входить до групи компаній “Смарт-Холдинг”, яка належить Вадіму Новинському і об’єднує підприємства гірничо-металургійного та нафтогазового комплексу, суднобудування, машинобудування і т.д.

    Вадім Новинський – проросійський бізнесмен, спонсор РПЦвУ, молодший партнер Ріната Ахметова по “Метінвесту” і HarvEast, депутат Верховної Ради VII (Партія регіонів), VIII (“Опозиційний блок”) і IX (позафракційний) скликань.

    Релігійну громаду РПЦвУ на честь Святої Трійці в Голосіївському районі Києва очолює протоієрей Костянтин Курбанов.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що РПЦвУ почала незаконне будівництво храму на території старого польського кладовища. Також щонайменше чверть київських храмів РПЦвУ побудовані з порушенням законодавства.

    Найсвіжіше

    Популярне