Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільника РПЦвУ Онуфрія не має бути на білбордах Полтави – депутатка

    Депутатка Полтавської районної ради Руслана Базалук написала депутатське звернення щодо обурених вірян-християн і представників патріотичної спільноти м. Полтави щодо розміщення на білбордах міста предстоятеля так званої “Української православної церкви” (РПЦвУ) Онуфрія, який являється постійним членом Священного Синоду Російської православної церкви.

    “На восьмому році війни полтавці змушені спостерігати на вулицях міста агента впливу держави-агресора, яка намагається знищити нас як на полі бою, так і на інформаційному фронті. Такі прояви громадяни розцінюють як елемент гібридної війни проти українського народу”, – говориться в зверненні депутатки.

    Вона звернула увагу на надпис, що надруковано на білбордах під фотографією Онуфрія: «Митрополит Київський і всієї України». Таке формулювання є некоректним і неканонічним, повідомляє “Полтавщина”.

    “Згідно з доповіддю Предстоятеля Православної Церкви в Україні митрополита Київського і всієї України – Епіфанія на Архієрейському соборі, наголошено, що після Об’єднавчого собору Православна Церква України, як і кожна Помісна Церква, має виняткову канонічну юрисдикцію на своїй території, тобто ПЦУ єдина має канонічну юрисдикцію для православних в Україні. Інші православні юрисдикції, в першу чергу Московський Патріархат, якщо і знаходяться тут, то всупереч канонам і звичайному порядку”, – наголошує Руслана Базалук.

    “Ми вдячні за мирне небо над Полтавщиною, тому всі наші сили мають бути направлені на захист національних інтересів. Не можна допускати з боку Росії створення «порядку денного» в нашому місті. Уявіть собі, як мають почувати себе близькі загиблих, спостерігаючи рекламу церкви країни-агресора? Як пояснити дитині, що її батько загинув захищаючи суверенітет України, і одночасно споглядати представника ворожої країни на зупинці біля власного будинку?” – запитує депутатка.

    У своєму зверненні Руслана Базалук просить:
    1) провести профілактичну роботу з усіма організаціями/компаніями, які надають рекламні послуги, для подальшого запобігання проявам антидержавницької пропаганди;
    2) провести робочі зустрічі з представниками організацій/компаній, які розмістили вищезазначену рекламу;
    3) надати перелік організацій/компаній, які надали дозвіл на розміщення реклами з митрополитом Онуфрієм на білбордах міста і області;
    4) надати копії договорів про співпрацю з відповідними організаціями/компаніями.

    Така зовнішня реклама фактично нівелює ціну, яку заплатили наші співвітчизники, віддавши своє життя за нас з вами, за суверенну Україну! Необхідно унеможливити в майбутньому прояв подібних інформаційно-пропагандистських російських матеріалів на території міста і області.

    Найсвіжіше

    Популярне