П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Плани російської пропаганди змінюються: “ЛДНР” вже не йдуть у “рідну гавань”

    Російські пропагандисти, коли у них не виходить реалізувати будь-який сценарій, проєкт чи ІПСО, а це трапляється досить часто, відразу включають режим “дурників” і починають шукати якісь “першоджерела” провалів, якими виявляються хто завгодно, але тільки не вони.

    Наприклад, відомо, що 21 квітня Владімір Путін виступить з посланням до парламенту. І раніше в інформаційний простір регулярно поступали наративи про те, що президент Росії в ході свого виступу порушить питання прийому до складу Росії так званих “ЛНР” і “ДНР”.

    Але, мабуть, щось пішло не так і напередодні виступу Путіна російські пропагандисти, відомі своїми зв’язками з МО РФ, активно поширюють уже наратив про те, що ні про яку інтеграцію маріонеткових “ЛНР” і “ДНР” до складу Росії не йдеться, а це все вигадки української пропаганди!

    Але ось у чому справа: в січні цього року до окупованого Росією Донецьк прибуло “вірменське тріо” Маргаріта Сімоньян, Тігран Кєосаян і Роман Бабаян для участі в пропагандистському форумі окупантів “Русскій Донбас”. І Маргаріта Сімонян тоді промовила відправну для подальшої інформаційної хвилі фразу про те, щоб “Росія матушка” забрала Донбас до свого складу!

    І в наступні кілька місяців саме російські ЗМІ, журналісти, політологи та експерти, всі як один акцентували увагу на тому, що Росії давно пора прийняти до свого складу недореспублікі “ЛНР” і “ДНР”. Більш того, в робочому столі Дєніса Пушиліна чарівним чином з’явилося три листи на ім’я Владіміра Путіна, один з яких містив прохання про прийняття “ДНР” до складу РФ.

    І ось, щось пішло не так. ГУ ГШ ЗС РФ створило наратив і ГУ ГШ ЗС РФ оперативно спростовує наратив. Мабуть, не дивлячись на всі обставини, а Владімір Путін не готовий йти на поводу лобі МО РФ в питанні прийняття до складу Росії метастаз “русского міра”.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне