П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російський правозахисник створив петицію проти війни з Україною

    Відомий російський правозахисник Лев Пономарьов створив петицію, в якій закликав владу Росії негайно відвести війська РФ від українського кордону. Її вже підписали більше 1,6 тис. росіян.

    «Останніми днями в ЗМІ та соціальних мережах йде потік тривожних повідомлень про масоване перекидання російської бойової техніки і солдатів до українського кордону. Пересування військ супроводжується хвилею агресивної антиукраїнської пропаганди, риторикою ненависті у заявах офіційних осіб в ефірі державних телеканалів», — говориться в петиції.

    За словами Пономарьова, з російських телеекранів ллється брехня і заклики знищити Україну як державу, а військову агресію називають «захистом інтересів російськомовних громадян», повідомляє Chas.news.

    Підписанти петиції вимагають:

    • негайного відводу військ від українського кордону;
    • припинити агресивну антиукраїнську пропаганду;
    • відмовитися від будь-яких планів військового вторгнення.

    «Росіянам потрібно займатися своєю країною, навести в ній лад, а не йти війною на сусідів. Росії потрібні мир, розвиток, свобода і верховенство права. Закликаємо наших співгромадян боротися за майбутнє Росії, поставивши підпис проти несправедливої ​​війни з Україною. Ні війні!» — підсумовується в петиції.

    Хто проти війни

    Петицію проти війни з Україною вже підписала низка відомих росіян. Серед них письменниця Людмила Улицька, рок-музикант Олексій Рахов, публіцист Віктор Шендерович, члени гурту «Машина времени» Олександр Кутіков і Андрій Макаревич, режисер театру і кіно Володимир Мірзоєв, акторка Лія Ахеджакова, письменник Дмитро Биков, журналіст Микола Сванідзе, опозиційні політики Лев Шлосберг та Борис Вишневський.

    Найсвіжіше

    Популярне