Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Провокація ФСБ: У Росії затримали українського консула

    16 квітня 2021 року у Санкт-Петерберзі співробітники Федеральної служби безпеки РФ було затримаkb консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

    “Meduza” з посиланням на ТАСС та Центр громадських зв’язків ФСБ пише, що дипломата затримали під час зустрічі з громадянином Росії, який, нібито, передавав Сосонюку інформацію обмеженого доступу з баз даних правоохоронних органів РФ.

    “Така діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явно ворожий характер у відношенні до Російської Федерації”, – заявили в ФСБ.

    На противагу, у МЗС України назвали чистою провокацією.

    “24 канал” наводить коментар заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна, який запевнив, що українська сторона працює над питанням повернення Олександра Сосонюка в Україну.

    “Зазначені дії російських правоохоронних органів є нічим іншим, як грубою провокацією, порушенням всіх Віденських конвенцій”, – пояснив Єнін.

    Український дипломат, за словами заступника глави МЗС, абсолютно не міг бути затриманий, він не мав жодного стосунку до дій, які йому інкримінують російські чиновники.

    Зазначимо, на момент публікації відомо, що Олександр Сосонюк вже перебуває на території української дипустанови. МЗС України відпрацьовує офіційну реакцію на чергову провокацію Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне