Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ закликає до «миру» лише українців, коли вони обороняються від РФ, – священник ПЦУ

    РПЦ закликає до «миру» тільки українців, коли вони обороняються від російської агресії. Росіян ця релігійна організація ігнорує і тепер, коли є велике скупчення армії РФ на кордоні РФ з Україною ніхто із духовенства РПЦ і не думає говорити про мир і закликати до нього Кремль.

    Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав священник ПЦУ Павло Найденов.

    «Рік тому священик РПЦ в Україні Олександр Клименко (переможець шоу «Голос країни») заспівав свою нову пісню: «Не вбивайте синів бо нема ворогів, у Христі ми брати!» – маючи на увазі війну на Донбасі. Зараз скрізь обговорюють те, як путінська Росія стягує війська для нападу на Україну. Це турбує не лише українців – «на вухах» стоїть цілий світ! То ж з цієї нагоди я вирішив зазирнути на сторінку нашого солодкоголосого миротворця о. Олександра – адже тепер саме час звертатися до росіян піснею чи прозою, вимагаючи не допустити «братовбивчої війни». Але ні, там все тихо-спокійно. Єдине, що порушило в цілому благодушний настрій о. Клименка – це перехід парафії з РПЦ до ПЦУ в Чернігівській області», – пише священник ПЦУ.

    Цю подію служитель РПЦвУ, звісно, називає «захопленням», причому стверджує, що її учасникам заплатили «по 200-300 доларів». Ну, а наближення великої війни чомусь вже проходить мимо уваги цього миролюбного батюшки, – йдеться у дописі отця Павла.

    «Парадокс? Та ні, все просто: РПЦ закликає до «миру» лише українців – коли вони обороняються від російської агресії. Мовляв, не пручайтеся і дайте спокійно вас з‘їсти…», – підсумував священник української церкви наміри РПЦвУ.

    Нагадаємо, раніше Клименко заявляв, що у РПЦвУ вже винесли вирок Зеленському, бо моспатріархат проти його державної політики.  Клірик РПЦвУ сказав, що в України та РФ «спільне повітря» і тому не бачить нічого поганого у підпорядкуванні його церкви РПЦ. Вислови намісника лаври РПЦвУ Арсенія про «громадянську війну» Клименко назвав «точкою зору».

    Також Духовний Фронт України писав, що Клименко або не знає статут своєї церкви, або відверто бреше.

    Релігієзнавець Андрій Ковальов пояснив, що Олександр Клименко використовує свою перемогу в шоу «Голос країни» для просування ідеології «рускага міра». 

    Найсвіжіше

    Популярне