Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    До Донецька прибув роспропагандист, який пише про «православний джихад»

    До тимчасово окупованого Донецька прибув російський пропагандист Юрій Котьонок, який поширював фейки в Нагірному Карабасі про «релігійний конфлікт».

    Буквально вчора вранці публікуючи матеріал «Пропагандистський десант: навіщо на Донбас з’їжджаються російські «криваві «журналісти» я і не думав, що в кращих традиціях Фрейда і Юнга, російські пропагандисти себе проявлять.

    Справа в тому, що в матеріалі я згадував російського пропагандиста Юрія Котьонка, який в ході конфлікту в Нагірному Карабасі в 2020 особисто брав участь в провокації з обстрілу церкви в Шуші. Ця провокація створювалася для того, щоб конфлікту в Нагірному Карабасі надати релігійний фактор і аналогічний сценарій може бути розіграний на Донбасі.

    І ось, не минуло й півроку, а Юрій Котьонок починає строчити пости про церкви в Донецьку і «православний джихад». Думаю, жителям окупованого Донецька слід бути обережними з походами в храми. Бо ж із урахуванням таких персонажів, не виключено і навіть більш того – дуже ймовірно, що росіяни захочуть повторити Шушу.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне