Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Російські пропагандисти в Донецьку: Підготовка до провокацій та агітація за входження “Донецької області” до складу РФ

    Російські пропагандисти готові озвучувати провокації, що готуються на Донбасі, і так само агітують за входження Донецької області до складу РФ.

    Цікава виходить історія з візитом Дмітрія Стєшина до окупованого Донецька.

    Коли я написав про те, що поява Стєшина в Донецьку може сигналізувати про підготовку провокацій з його участю, то навіть не сумнівався, що так станеться в найближчі 48 годин. І ось, увечері 10 квітня зайнявся Донецький м’ясокомбінат. Чуття мені підказувало, що саме час очікувати історій про дрони ЗСУ, які атакували комбінат, або про ДРГ НАТО або ще якусь добірну пропагандистську дичину, без згадки того, що на м’ясокомбінаті традиційно розміщуються НЗФ. Але ні.

    Дмітрій Стєшин не надав пожежі, яку було видно з будь-якої точки Донецька, абсолютно жодної уваги. Замість цього він гуляв по місту і розповідав наскільки воно занепало і деградує. А все не тому, що Донецьк – окупований російськими військами і, по суті, ізольований від усього цивілізованого світу, політично, економічно та ментально, а тому, що його Росія сьомий рік не приймає до свого складу. А якщо і прийме, то, увага, тільки в складі областей, але не у вигляді того, що називають “ДНР”!

    Якщо хто не зрозумів, то коли тебе від слізних історій про деградуюче окуповане місто не відволікає навіть геєна вогненна, що розрізає небокрай, то явно твоїм завданням є саме це. Культивація наративу про входження Донецької області до складу РФ лише в форматі області. А оскільки “ДНР” це жалюгідний обрубок Донецької області, то плани окупантів словами своєї балакучої голови були озвучені максимально зрозуміло.

    Крім того, нагадаю, що в кінці січня до окупованого Росією Донецька прибуло “вірменське тріо” Маргаріта Сімоньян, Тігран Кєосаян і Роман Бабаян для участі в пропагандистському форумі окупантів “Русскій Донбас”. У ході цього форму російські топ-пропагандисти, етнічні вірмени, з крокодилячими сльозам на очах закликали “Росію матінку” забрати Донбас до складу Росії. Ці заклики широко розповсюджувалися в російських ЗМІ і російськими, так званими журналістами, в тому числі і Дмітрієм Стєшиним.

    Крім того, 10 квітня в ЗМІ з’явилася інформація, що за даними українських спецслужб в даний час маріонеткове керівництво “ДНР” підготувало три звернення до уряду Росії. У першому варіанті письмового звернення звучить прохання надати військову допомогу “республіці”. У другому – прийняти “ДНР” до складу Росії. У третьому – визнати незалежність “ДНР” і укласти договір про дружбу і співробітництво.

    11 квітня Стєшин виїжджає на передову. Від цього дня на порядку денному буде вже інший сценарій. І так – до послання Владіміра Путіна парламенту, до якого залишилося 10 днів. За ці 10 днів російські провокатори цілком можуть організувати ще не один десяток “Владиків”. Ці провокації послужать приводом для озвучування в рамках звернення Путіна до парламенту одного з варіантів листа від “ДНР” і він буде розглянутий.

    Але все ж, потрібен привід і потрібні глашатаї цього приводу. Вони вже на місці і навіть не відволікаються на НП, не пов’язані з їхньою місією. Відлік пішов на дні?

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне