Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ закликав не нести пластикові вінки на цвинтар

    Священник Православної Церкви України, капелан Ігор Бігун закликав не нести пластикові вінки на кладовище. Замість них краще принести живі. Штучні квіти – це неповага до покійних.

    Про це повідомляє видання БУГ.

    «Жива квітка – це прояв любові й поваги до близького, її треба не лише купити й принести покійнику, а й посадити та доглянути – а це вже в рази більші фізичні затрати, які й показують ваше вміння виразити турботу й любов до людини, яка відійшла у вічність», – запевнив отець Ігор.

    Він також пояснив, що церква може впливати на рівень моральності людей, проте ніяк не на законотворення. Питання з забороною пластику остаточно можуть прийняти тільки державні органи.

    «Незважаючи на відсутність прямої заборони пластику наразі, більшість вірян прислухаються до наших слів і стараються повагу до покійних виразити найщиріше», – висловив думку отець.

    Водночас капелан запевнив, що церква не має ніякого відношення до традиції прикрашання могил штучними квітами і абсолюно це не підримує таке забруднення навколишнього середовища.

    «Ми вже років 6 закликаємо прихожан проявляти шану до померлих саме живими квітками і більше того – показуємо це на своєму прикладі. Як би це не було затратно, на свята ми прикрашаємо храм живою флорою».

    Священник ПЦУ пригадав, що раніше носили живі квіти: «Я пам’ятаю, як років 40 назад носили лише живі квіти, навіть похоронні вінки робили з гілок ялини, а каркас був дерев’яний. З першими кооперативами в 90-х роках почали масово виготовляти штучні рослини з легкодоступних матеріалів. Пластмаса прийшла не так і давно», – згадує панотець.

    Найсвіжіше

    Популярне