Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Роспропаганда вустами закордонних ЗМІ розповідає про “гоніння на православну церкву” в Україні

    Чергова “сенсація” струсонула шпальта російських і проросійських ЗМІ, та сторінки соцмереж найкрупніших адептів “русского міра”: авторитетний американський журнал “The National Interest” написав про “гоніння”, яких нібито зазнає православна церква в Україні.

    Проросійські “шукачі сенсацій” вхопились за статтю “Чому Україна за Зеленського стає дедалі більш автократичною”, котра вийшла у “The National Interest” 6 квітня цього року.

    “Релігійна політика держави також приносить розкол і спрямована на забезпечення переваг для утвореної у 2018 році зусиллями Порошенка і Константинопольського патріарха Варфоломія ПЦУ. Одночасно з цим, здійснюється тиск на УПЦ (РПЦвУ – ред.) – найбільшу з українських конфесій – аж до сприяння агресивним захопленням храмів, а також побиття її священників та парафіян”, – йдеться у статті американського видання, яке так прийшлось до вподоби адептам “русского міра”.

    Тож картинка російської пропаганди заграла яскравими барвами і виблискувала різнокольоровими вогнями. І, нібито, й підстави всі для цього є, – адже найперший союзник України, яким є США, сам нажаханий тим безправ’ям та свавіллям, що обрушилось на голови простого православного люду.

    Та, як виявилось, “русскій мір” завчасно радів такому подарунку з США, оскільки з-за обрію з’явились два величезних “але”.

    По-перше, як відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, Російська Федерація досить давно здійснювала поступове проникнення в інформаційне поле країн Заходу через інфільтрацію своїх журналістів, вербуванням західних експертів, та створення інформаційних площадок, які виконують гібридну роль і транслюють меседжі Кремля.

    Експерт наголошує, що якраз однією з таких площадок і є ніби й консервативний “The National Interest”, та який насправді давно працює у тандемі з Головним розвідуправлінням Російської Федерації.

    Як приклад названої давньої співпраці, Коваленко назвав статтю від 18 червня 2020 року, у якій Владімір Путін у спотвореній формі трактував події Другої світової війни. До того, у 2015 році, на сторінках видання з’явився матеріал, у якому російська розвідниця Марія Бутіна проголошувала, що лише республіканець здатен привести США до успіху. Таким чином, вона тонко натякала на Дональда Трампа в рамках масштабної російської кампанії з втручання в американську виборчу кампанію.

    Другим “але”, яке несподівано звело нанівець всю цю історію з “американським журналом, який засуджує гоніння в Україні”, став сам автор без перебільшення “сенсаційної” статті.

    Автором статті “Чому Україна за Зеленського стає дедалі більш автократичною” в журналі “The National Interest” виявився “американець” Михайло Погребинський.

    Тут варто нагадати, Михайло Погребинський – проросійський політтехнолог, політичний експерт, який проживає в Україні. Директор “Київського центру політичних досліджень і конфліктології”. Після втечі з України Віктора Януковича, у 2014 році, Погребинський став активним політичним коментатором для різноманітних проросійськи налаштованих ЗМІ: РІА Новини Україна, Комсомольская правда в Украине, Україна.ру, RT, Вести, Evrasia Mirror тощо. Є палким прихильником “русского міра”.

    Тож, хоч журнал і є американським, та автор виявився навіть дуже російським.

    У підсумку зауважимо, західний демократичний світ адекватно усвідомлює ситуацію в Україні і чудово знає підступність, лицемірство та аморальність російської пропаганди. А будь-які заяви про “гоніння” в Україні транслюють виключно адепти “русского міра” для таких же адептів “русского міра”.

    Найсвіжіше

    Популярне