Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Москвичі звинуватили РПЦ у дискримінації за ознакою віри та надмірній зосередженості на грошах

    З 5 квітня у центральній частині столиці Російської Федерації Москві розпочали діяти нові підвищені тарифи на паркування автотранспорту. Як повідомляв раніше “Духовний фронт”, нововведення викликали різке обурення представників РПЦ.

    Клірики вказаної конфесії переконує, що високі тарифи на паркування можуть зруйнувати життя парафій.

    “У центрі Москви багато храмів, які заповнюються транспортом щонеділі, – зауважив заступник глави Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе. – “Непідйомні гроші” за паркування вихідними днями можуть зруйнувати парафіяльне життя, змусивши багатьох вірян утриматись від поїздки до центру на автомобілі”.

    Водночас, на противагу заявам представників РПЦ виступили ряд громадських активістів та автолюбителів. Реакцію москвичів наводить “Credo press”.

    “Розподіл автовласників на віруючих та невіруючих – це зло”, – зауважила одна з активісток автоспільноти Оксана Ревенко. Її думку поділяє громадянка Свєтлана Щєрбакова. “До чого тут віруючі? Чому вони мают перевагу над атеїстами?”, – роздумує вона.

    “Більшість громадян не можуть сплатити таку суму, і віросповідання тут ні до чого”, – підтримав дискусію Єгор Дмітрієв.

    Та найбільш дошкульний для РПЦ допис залишив користувач з нікнеймом lexx2 на сайті “Ъ”. При цьому, дошкульність полягає у здоровому глузді, раціональному мисленні та апеляції до фундаментальних християнських цінностей. При цьому, користувач досить тонко підкреслив зосередженість сучасної РПЦ на грошах.

    “Я віруючий, але категорично проти, коли віруючим надаються фінансові привілеї. До храму потрібно ходити пішки по можливості, потрудитись. А якщо через гроші перестаєш ходити, то чи так необхідно тобі саме до цього храму? Христос скрізь один і той же”, – написав він.

    Втім, хоч на якусь адекватну відповідь від духовенства РПЦ, розраховувати не доводиться.

    Найсвіжіше

    Популярне