Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Дмитро Кулеба обговорив з Держсекретарем США загострення Росією безпекової ситуації

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Глави дипломатичних відомств спілкувались на тему різкого загострення Російською Федерацією ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

    Про це пише “Укрінформ” з посиланням на допис очільника МЗС України у Твіттер.

    “Я провів змістовну та предметну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном на тлі системного загострення Росією безпекової ситуації на сході України та в Криму”, – поінформував користувачів соцмережі Дмитро Кулеба.

    При цьому, він додав, що сторони обговорили напрями посилення взаємодії у безпековій сфері.

    Зокрема повідомляється, що очільник МЗС України звернув увагу співрозмовника на системне загострення Росією безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та в Криму. Особливий акцент було зроблено на подіях на лінії зіткнення 26 березня, коли російські окупаційні війська вбили чотирьох українських воїнів.

    Своєю чергою, Ентоні Блінкен відзначив, що Вашингтон пильно стежить за діями Росії. А також запевнив, що США продовжать непохитно підтримувати Україну в захисті її суверенітету та територіальної цілісності.

    Найсвіжіше

    Популярне