П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ чекають вибачень від митрополита Епіфанія і після, обіцяють «обніматись»

    У РПЦвУ мріють про єдність і чекають вибачень від митрополита Епіфанія – предстоятеля Православної Церкви України, тільки після цього можна буде обніматись.

    Таку думку висловив священник РПЦвУ Олександр Клименко в інтерв’ю Українській правді.

    «Їхня сторона (ПЦУ, – ред.) повинна визнати, що ми (РПЦвУ, – ред.) ніяким чином їх не образили за ці роки… Якщо на рівні того ж самого владики Епіфанія буде визнано всі ці речі – так, ми про них знаємо, на той момент це була кон’юнктура церковно-державного ринку і ми, на жаль, себе вели в такий спосіб, ми перед спільнотою всієї православної церкви світу просимо вибачення за такі речі і з сьогоднішнього дня просимо почати наш діалог з чистого листка. Повірте, владика Онуфрій перший побіжить обніматися з владикою Епіфанієм і скаже: “А тепер будемо говорити”», – впевнений Клименко.

    Він також запевнив, що мрію про те, щоб церква в Україні стала єдиною.

    «Єдине, я не думаю, що це буде на умовах ПЦУ. У церкві взагалі все робиться через усвідомлення своєї неправоти, не можна просто сказати: “Ну от тепер давай усе”», – сказав служитель моспатріархату.

    Нагадаємо, раніше богослов Кирило Говорун заявив, що розколу більше немає! А риторика проти ПЦУ це — неправда!. Він також зазначив, що більше немає підґрунтя, яким можна було виправдовувати існування РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне