Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ – структура, що проводить в Україні політику бактеріологічного тероризму

    Починаючи з 2020 року, я регулярно звертаю увагу на те, що така релігійна структура як РПЦвУ порушує протиепідемічні заходи, введені в країні в зв’язку з пандемією коронавірусу. При цьому практично кожна акція і захід, організовані даною структурою протягом 2020 року, а так само поширювані її священнослужителями наративи про безпеку прихожан під куполами храмів, наносили масштабну шкоду здоров’ю громадян України.

    Фактично, з 2020 року РПЦвУ планомірно і підступно проводила політику бактеріологічного тероризму в Україні.

    І буквально на днях, не дивлячись на те, що зараз ситуація з COVID-19 залишається досить напруженою і небезпечною, дана релігійна структура провела в Успенському соборі Києво-Печерської лаври літургію «про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів і одужання хворих». Під час цієї літургії, в тісному і задушливому приміщенні зібралися сотні парафіян без масок і з порушенням безпечної дистанції!

    На мій погляд, керівництву України час вже давно припинити закривати очі на той тероризм, який безкарно здійснюється в нашій країні філією РПЦ.

    Хотілося б нагадати, що в 2020 році аналогічну тактику підриву державності використовували в Чорногорії представники Сербської православної церкви, які організовували в період пандемії і карантину масштабні акції протесту. Влада Чорногорії на порушення карантинних заходів відреагували досить жорстко – священнослужителів причетних до них заарештовували і навіть висилали до Сербії.

    В Україні, зазначу, ситуація вже як рік нітрохи не краща, але при цьому не виникає відчуття, що дії РПЦвУ сильно турбують правоохоронні органи або інші структури.

    Нагадаю, що напередодні прибуття до України перших евакуйованих з Уханю українців, представники РПЦвУ поширювали серед населення листівки про те, що ці люди можуть являти собою смертельну небезпеку для оточуючих і їх не можна допускати в міста і села. Фактично, РПЦвУ зіграло одну з ключових ролей в хаотизації обстановки в країні, що призвело до відомих подій в Нових Санжарах.

    Після того як в Нових Санжарах ситуація зійшла нанівець, священнослужителі РПЦвУ різко змінили свою риторику і стали поширювати фейки про те, що парафіянам в храмах не слід боятися вірусів, адже в будинку божому інфекції не поширюються.

    У той час як вся Україна занурилася в карантин, РПЦвУ наполягала на традиційному святкуванні Великодня і в принципі всіх релігійних дат, з незмінним наративом про те, що в храмах парафіянам не варто побоюватися всяких там COVID-19.

    У результаті, до літа 2020 року священнослужителі РПЦвУ стали не тільки організаторами масового зараження людей, а й потенційними переносниками вірусу. Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра та багато інших храмів РПЦвУ стали основними розповсюджувачами COVID-19 в Україні і самі ж поринули в вірусну агонію. Постійні заклики ігнорувати карантин, багатолюдні богослужіння сприяли поширенню небезпечного захворювання по всій Україні.

    А буквально днями РПЦвУ, незважаючи на щодобове зростання нових випадків діагностування коронавірусу по країні, провела багатолюдні “хресні ходи”, в процесі яких не дотримувалися запобіжних заходів. Наймасштабніший “хресна хода” проходила в Харкові, що зібрала близько 3 тис. людей.

    І ось, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, вже проводить робочу нараду з керівниками медичних установ, відзначаючи, що в Харкові гострий дефіцит лікарів в COVID-відділеннях, які не справляються зі збільшенням випадків захворювань на коронавірус.

    Як несподівано! Цікаво, що вплинуло на такий сплеск? І про що думала міська влада Харкова, дозволяючи РПЦвУ влаштовувати в гострий період чергової хвилі пандемії цей сектантський шабаш на вулицях міста?

    Резюмуючи зазначу, що РПЦвУ на сьогоднішній день реалізує в Україні найуспішнішу, наймасштабнішу і саму високоефективну терористичну диверсію за всю історію світового тероризму як такого. Жодна інша гібридна спецоперація російських спецслужб на території України не досягала такої високої ефективності як та, що розвивається під патронатом РПЦвУ. І подальше абстрагування влади від цієї проблематики, може в підсумку привести до жахливих, непоправних наслідків для України.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне