Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Bellingcat встановили росіян, причетних до тортур у в’язниці “Ізоляція” на Донбасі

    Розслідувачі Bellingcat встановили особи трьох росіян, які катували людей у донецькій в’язниці терористів “Ізоляція”. Про це повідомив журналіст, колишній бранець бойовиків Станіслав Асєєв на своєї сторінці у Facebook, інформує 5.ua.

    Зазначається, що куратором в’язниці був Юрій Кривонос. У ЗМІ його називали головним катом у концтаборі. Володимир Бутенко, за позивним “Бут”, був правою рукою Кривоноса та одним зі старших по зміні. А Руслан Єрьомічев, як пише Асєєв, був головним “любителем молодих дівчат”.

    Вони народилися у Донецькій області – нині всі мають російське громадянство. За словами ексбранця, ця трійця причетна до жорстоких тортур, побоїв та принижень людської гідності. Асєєв додав, що незабаром буде оприлюднена інформація і про їхнього шефа на прізвисько “Ленін”.

    На початку січня 2021 року журналісти повідомили про кілька катівень у донецьких терористів. І саме “Ізоляцію” назвали концтабором. Офіційно його не існує, але до “Ізоляції” потрапляють за політичними статтями, переконання або проукраїнську позицію. За свідченнями тих, хто вижив, людей там катують, б’ють, ґвалтують і змушують хором виконувати гімн Росії. А також влаштовують між в’язнями показові бійки задля розваг керівництва.

    Нагадаємо, суд у Франції заборонив діяльність так званого «представництва ДНР» у Марселі.

    Найсвіжіше

    Популярне