Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна вшанувала у Дніпрі пам’ять загиблих захисників України

    Під час своєї першої робочої поїздки на Дніпропетровщину міністриня у справах ветеранів Юлія Лапутіна побувала на Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО.

    Міністриня поклала квіти до наймасштабнішого в Україні меморіального комплексу, на якому викарбувані імена загиблих захисників Дніпропетровщини, та вшанувала їх пам’ять хвилиною мовчання, повідомляє Урядовий портал.

    Дніпропетровщина стала центром відродження громадянської свідомості, форпостом незалежності. Саме тут проживає найбільша кількість ветеранів України, які пішли захищати свою країну на Схід.

    “На жаль, за сім років війни Дніпропетровщина втратила найбільше захисників України. Важко змиритися з тим, що 600 воїнів, які дивляться на нас з цих меморіальних стел, вже немає з нами. Вони боролися за наше європейське майбутнє і віддали життя за вільну Україну. Ми повинні пам’ятати про це. Захисники Дніпропетровщини показали всій країні приклад національної ідентичності, згуртованості і готовність дати відсіч російському агресору”, – наголосила Юлія Лапутіна.

    У Дніпрі на Алеї Героїв знаходиться Уклінний хрест в пам’ять про загиблих воїнів. Саме з цього місця навесні 2014-го вирушали в район проведення АТО перші добровольці.

    Варто відзначити, що до Книги пам’яті добровольців, яку нещодавно презентувало Мінветеранів, внесено імена 13 воїнів-добровольців з Дніпропетровщини, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    Найсвіжіше

    Популярне