Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ підписав політичний меморандум проти колабораціонізму

    Представники політичних партій, громадських організацій, об’єднань, рухів Черкащини підписали Меморандум про спільну боротьбу проти реваншизму та колабораціонізму. Підписав Меморандум і митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, повідомляє черкаське видання Прочерк.

    «Як керуючий Черкаської єпархії я залюбки підпишу цей меморандум. Дуже хочеться, щоб всі сили, незалежно від релігійної приналежності, світогляду про світобудову, які бажають, щоб у нас була Україна, цей маленький рай на землі, яким Бог нам доручив керувати, щоб ми дійсно ним повноцінно керували. З Божою поміччю ми його розбудуємо потім у квітучу державу», – сказав митрополит Іоан.

    «Сьогодні відбулася унікальна, історична подія. 16 березня ми уклали документ, який назвали Меморандум всіх патріотичних, демократично налаштованих сил Черкащини. До Меморандуму вже приєдналися близько десяти патріотичних сил, але список залишається відкритим для тих, хто поділяє наші погляди і думки. Меморандум передбачає спільні зусилля всіх патріотичних сил, а це і політичні партії, громадські організації, різні рухи, ветеранські організації у боротьбі проти реваншизму і колабораціонізму», – сказав Роман Сущенко, перший заступник голови Черкаської облради, голова Черкаської територіальної організації партії «Європейська Солідарність».

    За його словами, меморандум передбачає шість пунктів, згідно з якими патріотичні сили будуть працювати. «Він також передбачає наші постійні зібрання, узгодження спільних дій, акцій, щоб протистояти роботі п’ятої колони та агресору, яким на сьогодні є Російська Федерація», – додав Сущенко.

    «Вважаю, що на сьогодні немає більш важливого питання, яке стоїть перед Україною, ніж наша незалежність. За всі ці роки війни це питання не стало простим, воно стало складнішим, і завжди в історії України найбільші проблеми були від роз’єднання людей. Тому саме сьогодні важливо, щоб всі патріотичні сили, незалежно від своєї партійної приналежності, особистих уподобань все ж таки об’єдналися в питаннях захисту нашої незалежності», – зауважила членкиня політичної партії «Голос» Надія Івашкова.

    «Вважаю, що цей крок унікальний, що ця подія дуже важлива. Мені приємно, що саме в Черкасах вона відбулася. На мою думку, саме таким шляхом ми можемо захистити незалежність та розбудовувати процвітаючу Україну», – додала вона.

    «Думаю, що всі здорові патріотичні сили, громадські діячі мають об’єднуватися всупереч розбіжностям, яких насправді у нас немає і які нав’язані нам п’ятою колоною. Якщо ми цього не зробимо сьогодні, якщо ми в Черкасах не покажемо приклад, а Черкаси завжди були містом рушійних процесів, воно з місця не зрушить. Я впевнений, що ми покажемо приклад всій Україні та об’єднаємо всю Україну», – зазначив керівник Черкаського осередку Національного корпусу, громадський діяч Дмитро Кухарчук.

    Найсвіжіше

    Популярне