П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін знову краде українську історію

    У річницю кримського псевдореферендуму в московських «Лужніках» влаштували масові гуляння з приводу «вхождения Крыма в состав России», на яких виступив особисто президент РФ Владімір Путін. У своєму короткому виступі очільник Кремля назвав окупацію Криму «востоновлением исторической справедливости».

    За його словами, Крим відіграє дуже важливу роль для Росії, адже ще з «древнейших времен предки осваивали эту территорию», а починаючи з Х століття значна частина кримських земель увійшла до складу «древнерусского государства».

    Не оминув своєю увагою Путін і духовну складову окупацію Криму, яка проявляється в тому, що саме «на этом месте в Корсуне, в Херсоне, сегодня, принял Крещение князь Владимир и его дружина». На думку агресора, цей факт свідчить, що «именно здесь находится сакральное место, центр формирования нашего духовного единства, которое легло в основу формирование русской нации и единого централизованного российского государства».

    Путін у вже звичній для нього манері вкотре поцупив українську історію, привласнивши собі і своїй країні історію древньої Русі. Нагадаємо, що очільник Кремля у травні 2017 року на зустрічі із французьким президентом Емануелем Макроном, назвав росіянкою королеву Франції, народжену в Києві доньку князя Ярослава Мудрого і онуку князя Володимира, Анну. Тепер Путін нахабно вкрав і самого діда княгині Анни, святого рівноапостольного князя Київського Володимира.

    Попередній досвід нічому не навчив Путіна. Варто нагадати йому, що Київський князь немає нічого спільного із РФ, а сама Росія, яку очолює Путін, до славетної Русі під керівництвом святого має таке саме відношення як морська свинка із морем (просимо вибачення у захисників тварин за таке образливе порівняння).

    Русь існувала у той час, коли на території Москви було непроглядне болото. А сам великий князь помер за декілька десятків років до першої письмової згадки про Москву. Уперше в літописах Москва згадується у 1147 році, а святий Володимир упокоївся у 1015 році. Територія Криму, до походу князя Володимира, тоді належала Візантії.

    Тому про якесь «духовное единство» годі і говорити. Такі аргументи Путіна це лише свідчення «історичного фальсифікату», тобто переказ переписаної історії, який до слова зробили попередники Путіна ще декілька століть тому. Такі меседжі з вуст керманича РФ яскравий приклад, того як діють сумнозвісні «духовные скрепы», що базуються на брехні та маніпуляціях.

    Найсвіжіше

    Популярне