П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Католицька церква не благословляє одностатеві шлюби, – відповідь конгрегації

    Конгрегація Віровчення дала негативну відповідь щодо можливості благословення шлюбу священниками Католицької церкви одностатевим парам. Водночас це не повинно сприйматись як несправедлива дискримінація і судження щодо самих осіб із нетрадиційною орієнтацією. Якщо така окрема особа хоче жити з Богом, священники можуть дати їй благословення, але не на шлюб.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    Папа був поінформований та надав свою згоду на оприлюднення відповіді та супровідної пояснюючої зауваги за підписами Префекта та Секретаря Конгрегації кардинала Луїса Ладарії та архиєпископа Джакомо Моранді.

    Причиною заяви стали деякі ствердження та практики. Документ включається у рамки «щирого бажання приймати та супроводити гомосексуальних осіб, яким пропонуються шляхи зростання у вірі…для того, щоб зрозуміти та повністю здійснити Божу волю в своєму житті».

    Попри негативне ставлення до благословення одностатевих шлюбів, у РКЦ підкреслили, що таких осіб, слід приймати «з пошаною, співчуттям та делікатністю», уникаючи «будь-якого сліду несправедливої дискримінації».

    Конгрегація Доктрини віри РКЦ уточнює, що є дозвіл на благословення «окремих осіб із гомосексуальними схильностями, які виявляють бажання жити у вірності зі задумами, об’явленими Богом», проголошуючи, водночас, незаконними «будь-які форми благословення, схильного визнавати їхні союзи».

    Нагадаємо, вселенський Патріархат та римо-католики домовляються про спільну дату Великодня.

    Найсвіжіше

    Популярне