Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна презентувала Книгу пам’яті добровольців-захисників України

    15 березня у меморіальному комплексі “Зала пам’яті”, що на території Міністерства оборони України, відбулась урочиста презентація Книги пам’яті добровольців-захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    Очолила урочистості міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, йдеться в офіційному повідомленні на сайті урядового відомства.

    Юлія Лапутіна очолила урочисту презентацію Книги пам’яті добровольців-захисників України. Фото: Мінветеранів

    “Створення такої Книги – публічне визнання героїзму добровольців, які першими стали на захист країни на початку війни. Наразі до Книги вже внесені імена 71 захисника і ця робота продовжуватиметься, допоки відомості про усіх загиблих не будуть розміщені на пам’ятних сторінках. Майже всі, чиї імена зараз внесені до Книги пам’яті, Указом Президента були посмертно народжені державними нагородами”, – зазначила Лапутіна.

    Повідомляється, що участь у презентації взяли представники Мінветеранів, Міноборони та Генерального штабу ЗС України, ветерани добровольчих формувань, рідні й близькі загиблих.

    Книгу пам’яті добровольців-захисників України Юлія Лапутіна передала на зберігання до “Зали пам’яті” Міноборони України. У дні, коли загинули добровольці, після оголошення кожного прізвища лунатиме “Дзвін пам’яті” та салют на честь загиблого.

    У Мінветеранів роз’яснили, що концепція та структура Книги пам’яті добровольців-захисників України були узгоджені із представниками громадськості, добровольчих формувань, Головним штабом Української добровольчої армії, Добровольчим Українським Корпусом “Правий сектор”, Добровольчим батальйоном ОУН, Міністерством оборони України та Громадською радою при Мінветеранів.

    Фінальний етап праці над виданням тривав з 11 грудня 2020 року по 5 березня 2021 року, коли відбулася низка засідань Комісії Мінветеранів з питань внесення інформації до Книги пам’яті. У цей період було опрацьовано та підтримано 71 клопотання щодо внесення даних про загиблих добровольців.

    Найсвіжіше

    Популярне