Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині відзначили День українського добровольця

    Духовенство та миряни Волині молитовно вшанували загиблих і живих добровольців – захисників України.

    Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ в Фейсбуці.

    В обласному центрі заупокійну літію перед фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» очолив єрарх ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою молилися головний військовий капелан єпархії протоєрей Михайло Бучак, інші військові священники, духовенство кафедрального собору Святої Трійці, воїни, представники місцевої влади та громадськості.

    Митрополит Михаїл назвав рух добровольців прикладом любові людей один до одного. Адже саме на небайдужих, активних людей покладають надії в різних сферах суспільного життя. «Доброволець іде на війну, чи йде розміновує поле, чи йде в чорнобильське пекло, чи будь-куди він іде, бо любов переповнює серце його. З доброї волі, а не з примусу», – наголосив високопреосвященний.

    Після відправи відбулося вручення нагород. Зокрема, подякою міського голови відзначено капелана Віталія Антонюка.

    Цього ж дня відбулася зустріч громадськості з військовими капеланами в обласному краєзнавчому музеї в рамках проєкту «Наші захисники». А пізніше на кладовищі Луцька, що біля с. Гаразджа, де поховані воїни, які боронили нашу Батьківщину, душпастирі теж піднесли заупокійну молитву.

    Найсвіжіше

    Популярне