П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріархат та римо-католики домовляються про спільну дату Великодня

    Представник католицької церкви кардинал Курт Кох із задоволенням прийняв нещодавню пропозицію представника православного Вселенського Патріархату щодо встановлення однієї спільної дати святкування Великодня для всіх християн. Зараз Східна і Західна Церкви святкують Великдень в різні числа.

    «Великдень — це найбільше свято християнства. Тому було би прекрасним і важливим знаком, якби ми, християни, мали спільну дату цього свята», — процитував швейцарський сайт kath.ch слова голови Папської ради сприяння єдності християн, передає католицький ресурс Сredo.pro 

    Кардинал Кох сказав, що ця пропозиція дуже сподобалася Папі Франциску та Коптському патріарху-папі Тавадросу.

    «Хоча встановити єдину спільну дату Великодня буде нелегко, але зробити це варто», — сказав єрарх католицької церкви кардинал Курт Кох.

    Днями керівник Постійного представництва Вселенського Патріархату при Всесвітній раді Церков (WCC) у Женеві, архієпископ Тельмес Іов Ґеча висловився за православну календарну реформу.

    У перспективі 1700 річниці Першого Вселенського Собору в Нікеї, яка припадає на 2025 рік, єрарх написав у бюлетені WCC, що «це добра нагода нагадати християнам про потребу календарної реформи і встановлення спільної дати Великодніх свят, щоби так залишитися насправді вірними постановам Вселенського Нікейського Собору».

    Стимулом у цьому напрямку може стати те, що 2025 року Великдень і в Східній, і в Західній Церкві припадає на один день.

    Найсвіжіше

    Популярне