Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії через карантин мітинги не можна проводити, але можна масово гуляти на Масляну

    Незважаючи на пандемію коронавірусу, що ще не закінчилася, в російському Єкатеринбурзі масово відсвяткують Масляну. Як випливає з постанови адміністрації міста, гуляння пройдуть на 17 майданчиках.

    Яка кількість городян очікується на заходах 13 та 14 березня, міська влада не повідомляє. Майданчики будуть відкритими. У програмах – «змагання, народні обряди, пісні, танці, хороводи і конкурси з призами». На одній з локацій замість зимових декорацій зроблять «барвисте оформлення для сімейного відпочинку на свіжому лісовому повітрі». На вході у головній арки організатори встановлять сцену-сонце, де гостей зустрічатимуть скоморохи і циркачі, передає Credo.press.

    Масові гуляння проводять незважаючи на існуючий в регіоні режим підвищеної готовності через пандемію коронавірусу. При цьому пандемія є головною причиною відмови від проведення політичних і соціальних акцій в уральській столиці. Зокрема, на початку березня міністерство громадської безпеки не погодило єкатеринбурзьким феміністкам проведення мітингу 8 березня. Причина відмови – несприятлива епідеміологічна обстановка.

    Найсвіжіше

    Популярне