Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зібрання РПЦвУ в лаврі було проти ПЦУ і Зеленського, а не проти «гонінь»

    Схоже, що зібрання вірян Московського патріархату в Києво-Печерській лаврі відбулось зовсім не для захисту вірян РПЦвУ від так званих «гонінь». Найголовніша мета РПЦ в Україні це призупинити визнання ПЦУ у світовому православ’ї й звалити всю вину за програші в судах, щодо справ про переходи в ПЦУ, на президента Володимира Зеленського. Принаймні такі заклики звучать прямим текстом із уст «гонимих».

    «…ми просимо підтримки і молитов в сусідніх Помісних Православних Церквах в нашій боротьбі з тими, хто ненавидить ближніх», – звернулися до Помісних Церков віруючі РПЦвУ. Вони закликали їх «не підтримувати легалізацію українського розколу», повідомляє офіційний сайт РПЦвУ, а також пропагандисти із країни-агресора, на кшталт «Русская народная линия».

    «Більшість віруючих українців сподівалися, що новий президент (Зеленський, – ред), за якого вони голосували, зупинить гоніння старої влади…» «Але такого поки не відбулося», – звинуватив Володимира Зеленського служитель РПЦвУ отець Сергій. «Шановний Володимире Олександровичу, ви можете все змінити», – говориться в зверненні московського патріархату.

    Могло здатися, що «гонимі» зібрались для того, аби захиститись від «гонінь». Але на практиці вони зібрались для того, щоб боротись проти ПЦУ і обзивати її «розколом», а президента звинувачувати у своїх програних судових справах про переходи із РПЦвУ до ПЦУ.

    Це вже розпалювання релігійної ворожнечі, коли вірян ПЦУ представники московського патріархату називають неповноцінними. Саме через подібні вислови, проросійському пропагандисту Анатолію Шарію СБУ оголосила про підозру. 

    Таким лексиконом послуговуються всі керовані РПЦвУ ЗМІ та інформаційні майданчики, такі як «СПЖ» і «Расколам.нет». Після закриття каналів Медведчука, вони втратили цінних союзників у гібридній інформаційній війні РФ проти України. Саме тому представник РПЦвУ єпископ Климент (Вечеря) констатував, що після закриття каналів кума Путіна, наступними можуть прикрити їхню церкву. Російські пропагандисти і експерти, визнали, що після закриття каналів Медведчука, для них залишилися лише амвони храмів. 

    9 березня президент України Володимир Зеленський анонсував початок роботи в Україні Центру протидії дезінформації і пообіцяв довічний бан каналам Медведчука-Козака у YouTube. Президент України натякаючи на Шарія, звинуватив всіх подібних, так званих «лідерів думки» із роботою на Кремль, яким «з Іспанії краще видно, що робиться в Україні». Зеленський згадав і фейки держави-агресора про “распятого мальчика”, “поезда фашистов-карателей” і “нас там нет”.

    Варто підкреслити, що всі ці прийоми із «разпятимі мальчіками» і «лідерів думки» використовує московський патріархат в Україні. У РПЦвУ не гребують залучати пропагандистів Медведчука, які не вилазять з екранів промосковських каналів, шпальт та стрічок проросійських видань.

    Нещодавно, їхній «експерт» і любитель російської мови Руслан Бортник підбурював вірян РПЦвУ до рішучих дій і антидержавних мітингів. За мітинги проти Зеленського виступив і речник РПЦвУ Микола Данилевич, що прогнозував можливе виведення 2 мільйонів вірян московського патріархату на «хресний хід».

    Інший експерт РПЦвУ Решетніков виступив проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України. Очевидно, що гріх колабораціонізму в РПЦвУ відчувають за собою, адже є достатньо доказів такої діяльності цієї структури в ОРДЛО та Криму. Ми навіть пояснювали, чому РПЦвУ боїться закону проти підриву державного суверенітету України.

    Нещодавно ми писали, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини». Крім того, єпископ «УПЦ МП» Калінік освятив хоругву для ракетного корабля РФ «Грайворон» в Севастополі. Про ці всі злочини звітував офіційний сайт РПЦвУ в Криму. Ці окупанти в рясах освячували бойову техніку і відпрацьовували оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян, а також на військових навчаннях “Кавказ 2020”. Тим часом в Україні РПЦвУ розповідала про миротворчість й прощення окупантів і навіть проводила форуми для «постраждалих від гонінь». На цьому форумі, вірянка РПЦвУ, розповідала про гоніння, але рік тому публікувала хвалебні пости про російську армію та російського імператора Нікалія ІІ.

    Крім того, однією із героїнь пропаганди сюжетів про «гоніння» стала дружина священника РПЦвУ із Волині. Такі собі розповіді про «мальчів у трусіках» у виконанні РПЦвУ. На «СПЖ» вийшло аж три емоційних новини із цією жінкою у головній ролі. А все для того, щоб у читачів відключились аналітичні здібності й залишились одні емоції. Саме так працює роспропаганда. У хід ідуть лякалки про «війну в селі», про «страшні вчинки Варфоломія» і що, як тепер йому «в очі дивитись».

    Релігієзнавець Олександр Єфременко назвав вищезгаданий форум святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату. Він впевнений, що на форумі вже були підготовленні звернення, які надалі РПЦвУ використовуватиме для розповідей «яка погана українська держава» і яка «гонима Російська церква в Україні».

    Тобто РПЦвУ веде цілеспрямовану медійну кампанію на підігрівання антиурядових настроїв. І це все просувається медіаресурсами РПЦвУ, яка, начебто, є «аполітичною» церквою.

    Найсвіжіше

    Популярне