Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    МОЗ: Антивакцинальна кампанія в Україні спрямована на використання російського препарату

    Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні розгорнута антивакцинальна кампанія. Вона спрямована на те, щоб чинити тиск на національну безпеку України.

    За словами міністра, за цією антивакцинальною кампанією стоять політичні сили і експерти, які хочуть, щоб в Україні використовували вакцину російського виробництва, передає РБК-Україна.

    “В інформаційному просторі країни розгорнута цілеспрямована антивакцинальна кампанія. Одним з можливих замовників антивакцинальної істерії, в тому числі, є люди, які всіма правдами і неправдами хочуть, щоб Україна не використала вакцини провідних країн світу, які виготовлені провідними компаніями світу – той же Covishield, Pfizer, AstraZeneca інші вакцини. А використовували тільки вакцину, яка виробляється в країні-агресорі”, – заявив Степанов.

    Також міністр зазначив, що провідниками “антивакцинальної вакханалії” є політичні діячі та експерти, які “вважають за потрібне коментувати, яка вакцина хороша, а яка не гарна”.

    Степанов додав, що зараз поширюється багато фейків про вакцинацію в країні. Одним з таких він назвав появу важких побічних ефектів.

    “На 20 тисяч щеплень ми отримали 185 повідомлень про побічні ефекти від імунізації. Ми фіксуємо будь-які повідомлення про побічні ефекти від вакцинації – починаючи від почервоніння шкіри до підвищення температури. Ніяких важких наслідків вакцинації в Україні не зафіксовано. У нас був один випадок, коли, щоб перестрахуватися, був медичний догляд за пацієнтом – у нього була протягом кількох днів підвищена температура “, – пояснив міністр.

    Нагадаємо, чиновники США підозрюють, що Росія провела кампанію з дезінформації щодо західних вакцин проти коронавірусу. Зокрема пропаганда РФ має на меті підірвати довіру до Pfizer.

    Раніше екс-заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський заявляв, що вакцинація українців російським «Спутніком» — глобальна мета Кремля.

    Експерт Олександр Коваленко озвучував цілі «вакцинної ІПСО» в Україні та роль проросійської партії ОПЗЖ у лобіювання російського «Спутнік-V». Експерт також зазаначав, що РПЦвУ, прийнявши естафету від ОПЗЖ, стала формувати фронт проти іноземних вакцин для України.

    Найсвіжіше

    Популярне