Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Футбольного тренера, якого арбітр покарав за зауваження про російську мову, звільнили з клубу

    Головного тренера ФК “Львів” Віталія Шумського звільнили з посади. У тренера склалося враження, що це рішення було прийнято президентом клубу ще до матчу з київським “Динамо”, що відбувся в неділю, 28 лютого.

    “Для мене відставка з посади головного тренера Львова дійсно стала несподіваною. Було прийнято рішення розірвати контракт за обопільною згодою сторін”, – заявив Шумський.

    Нагадаємо, у матчі проти ковалівського “Колосу” 20 лютого суддя дав йому жовту картку за вимогу до четвертого арбітра Миколи Кривоносова розмовляти з ним українською мовою. Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь направив листа до голови Української асоціації футболу Андрія Павелка щодо цього інциденту.

    Пізніше стало відомо, що Кривоносов подасть до суду на Шумського за наклеп. Арбітри, які працювали на матчі, вже дали пояснення Української асоціації футболу, в якому вказали, що тренер отримав попередження за системні зауваження в грубій формі та публічні претензії до їхньої роботи.

    Віталій Шумський вважає наклепом звинувачення в порушенні закону про функціонування державної мови. “Я не хвилююся. Я висловив свою думку. Я сказав те, про що говорив під час гри з “Колосом”. Не розумію, чому цей суддя хоче подавати на мене в суд. Наклеп? Який наклеп? Я не можу зрозуміти. Я у нього запитав, за що він показав жовту картку. Якщо за те, що я попросив спілкуватися зі мною державною мовою, тоді я взагалі не розумію, про який наклеп йдеться. Вони пишуть, що я своїми діями систематично заважав бригаді арбітрів. Я взагалі нічого не говорив в сторону бригади арбітрів. Я один раз підійшов до четвертого судді й запитав по грі про порушення правил: “Чому в одному епізоді дають жовту картку, а в другому – не дають?”. І все, більше я взагалі до арбітрів не звертався. Є компетентні органи. Нехай вони розбираються. Я вважаю, що наші арбітри повинні розмовляти державною мовою, тому що вони публічні люди”, – заявив Віталій Шумський.

    Найсвіжіше

    Популярне