П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Дніпропетровській облраді публічно висміяли українську мову

    Під час сесії в Дніпропетровській облраді депутат від проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Геннадій Гуфман відмовився вести свій виступ українською, натомість придумав «нову мову». Відповідне відео почали поширювати в соціальних мережах.

    Виступаючи зі зверненням до колег, Гуфман почав свою промову на державній мові, однак відразу після цього попросив дозвіл використовувати «східно-українську», передає Главком.

    «Якщо можна, я буквально кілька слів східно-українською мовою», – сказав депутат, після чого перейшов на російську. Така заява не обурила депутатів, навпаки присутні у залі почали гучно сміятися та плескати в долоні.

    Депутат від ОПЗЖ Олександр Замирайло минулого тижня відмовився виступати у міській раді Черкас українською мовою, у зв’язку з чим поліції довелося захищати його від обурених активістів.

    У Харкові депутат міської ради від партії «Опозиційна платформа – За життя» Андрій Лесик відмовився виступати українською мовою та заявив, що в Україні відбувся збройний державний переворот.

    Раніше ми писали про невеличкий експеримент ВВС News Україна, який показав, що більшість працівників кіосків, маленьких магазинів, аптек, кав’ярень та торговельних мереж Дніпра звертаються до потенційних покупців російською. Але у відповідь на ввічливе прохання – переходять на українську. Трохи менше було тих, хто одразу починає спілкуватися державною мовою.

    Найсвіжіше

    Популярне