Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Охоронці благодійного фонду РПЦ не змогли взяти штурмом Середньоуральський монастир

    У Росії охоронці благодійного фонду «Ніка», що діє з благословення і під егідою Єкатеринбурзької єпархії Російської православної Церкви, безуспішно намагались взяти під свій контроль територію Середньоуральського жіночого монастиря під Єкатеринбургом.

    Як повідомляє «Credo.Press» з посиланням на телеграм-канал прихильників засновника монастиря Сєргія Романова.

    Обґрунтовуючи свої претензії на монастир, який практично не контролюється РПЦ МП, засновник фонду благодійного фонду «Ніка» Микола Бажин заявив монахиням: «Я посадова особа. Я представник єпархії». Мету свого візиту засновник позначив як намір «розібратися, як забезпечуються охоронні дії монастиря».

    Під час штурму монастиря 26 лютого представники силових структур без розпізнавальних знаків зруйнували основну будівлю охорони на монастирському КПП.

    Фонд «Ніка», який охороняє єпархіальне майно в Єкатеринбурзі, недавно відзначився силовим захопленням храму св. блаженної Ксенії Петербурзької в Єкатеринбурзі, духовенство якого припинило поминання архієреїв Московського патріархату.

    Співробітники «Ніки» брали участь в двох штурмах Середньоуральського монастиря, організованих підрозділами ФСБ і МВС в ніч на 29 грудня і в ніч на 26 лютого. За спостереженнями черниць, під час цих акцій представники «Ніки» зображували «понятих». Після штурмів у черниць пропала маса особистих речей, включаючи навіть різдвяні подарунки, приготовані для дітей.

    Нагадаємо, у кінці 2020 року у Росії ОМОН штурмом таки взяв цей монастир і наповнив черницями кілька автозаків. Намісника монастиря Сєргія Романова та його піарника Всєволод Могучєва ув’язнили. Російський суд визнав право РПЦ на Середньоуральський монастир Сєргія Романова.

    Найсвіжіше

    Популярне