П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Активісти запустили прапор України з посланнями для кримчан

    В останній день зими, 28 лютого, українські активісти провели акцію, яка присвячена Дню опору російської окупації півострова. Вони запустили в бік тимчасово окупованого Криму прапор України з посланнями для місцевих жителів.

    Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

    Перед тим як відправити прапор на територію Криму, його розмістили в “Кримському домі” в Києві. Там він перебував кілька днів і всі охочі могли написати свої побажання та звернення до кримчан.

    Світлина: ru.krymr.com

    Варто зазначити, що побажання писали, як дорослі, так і діти. Крім того, в акції взяли участь і українські військові. Також до активістів зверталися представник української діаспори з Туреччини та Латвії. Вони хотіли, щоб на прапорі написали побажання і від їх імені.

    “Цей прапор буде об’єднувати не тільки кримчан навколо проблем Криму, але і всіх українців. Це надихає нас на подальшу боротьбу за повне визволення і деокупацію Криму, і за звільнення всіх політв’язнів”, – розповів один з координаторів акції Ісмаїл Рамазанов.

    Світлина: ru.krymr.com

    Свої побажання написали керівники Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і Ільмі Умеров. Після цього прапор принесли до Верховної Ради, щоб на ньому і народні депутати залишили свої побажання.

    Розмір даного прапора становить 20 на 6 метрів. Його пошила переселенка і волонтер з Краматорська Оксана Муравлева, яка впевнена, у поверненні українських земель.

    Найсвіжіше

    Популярне