Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Естонська розвідка попередила про загрозу нападу РФ на Україну з Білорусі

    Напад російської армії на Україну та країни Балтії з території Білорусі стає дедалі реальнішим через перетворення цієї союзної Кремлю держави фактично на ще один військовий округ РФ.

    Про це говориться у доповіді Служби зовнішньої розвідки Естонії, передає РБК-Україна.

    “Естонська розвідка вважає, що загроза нападу російських військ на Україну та країни Балтії через територію Білорусі потенційно стає реальною”, – йдеться в документі.

    За словами керівника розвідки Міка Марана, якщо Росія побачить, що протестуючі близькі до перемоги, тоді ми не виключено військове втручання Росії, оскільки Республіка Білорусь надзвичайно важлива для Кремля у стратегічному плані.

    “Поки ми не бачимо, що Росія хоче якось рекламувати свою діяльність. Зараз народ Республіки Білорусь в жодному разі не проти Росії, і метою Кремля, звичайно, є підтримка цієї ситуації. Однак чим довше Кремль підтримує Лукашенка у владі, тим більше розуміння того, що Росія стоїть за ним”, – сказав Маран.

    Нагадаємо, в доповіді естонської розвідки зазначається, що рівень військової інтеграції Росії та Білорусі дозволяє говорити про те, що остання фактично перетворилася на російський військовий округ. Москва може використовувати Білорусь як військовий плацдарм.

    Найсвіжіше

    Популярне