П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін зробив генерал-полковником екс-ватажка “народної міліції” “ЛНР”

    Президент Росії Владімір Путін присвоїв звання генерал-полковника колишньому ватажку “народної міліції” “ЛНР” Сєргєю Кузовльову.

    Терорист активно брав участь в окупації частини Донбасу в 2014-2015 роках. Так, він встиг побувати командувачем російськими окупаційними військами, а саме Другим армійським корпусом в Луганську, передає Obozrevatel.

    Курируючи найманців, він переховувався за псевдонімом “Ігнатов Сєргєй Юрійович”, “Тамбов” та “Ігнатов”. Також відомо, що саме за участь в бойових діях на території України Кузовльов отримав підвищення по посаді.

    У період з 2015 по серпень 2016 року російський окупант був командувачем 20 армією (Вороніж) Західного військового округу Збройних сил РФ. Потім він став командувачем 58 армією (Владикавказ) Південного ВО ЗС РФ, а зараз вже дослужився до першого заступника командувача Південного ВО ЗС РФ.

    Примітно, що Кузовльов також був активним учасником обох чеченських воєн, в 1995 і 2000 роках. Крім того, за військові злочини, здійснені на Донбасі, він внесений до бази “Миротворця”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне