Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    За два дні до збору «гонимих» в Житомирі РПЦвУ освятила новий храм

    20 лютого, за два дні до збору «гонимих вірян» РПЦвУ в Києво-Печерській лаврі, митрополит моспатріархату Никодим (Горенко) освятив новий храм на честь ікони Божої Матері «Знамення» у селі Вільня Житомирської області.

    Про це повідомляє пресслужба РПЦвУ.

    Після Літургії митрополит Никодим привітав настоятеля та громаду храму з освяченням. Раніше РПЦвУ на тій же Житомирщині на початку січня 2021 року теж освятила новий храм.

    З цього можна зробити висновок, що ніхто московський патріархат не переслідує і вони безперешкодно звершують свою діяльність по всій Україні. Конфлікти виникають, коли більшість вірян проголосувала за перехід до ПЦУ, але агресивна меншість цього не визнає й використовує всі методи, щоб затягнути процес мирної передачі майна й перереєстрації статуту парафії.

    Фото: РПЦвУ
    Фото: РПЦвУ

    Нагадаємо, 22 лютого у Києво-Печерській Лаврі агенти впливу Кремля узгоджують план дій щодо зриву візиту Варфоломія до України. Онуфрій відмежувався від участі у форумі й обмежився лише посланням до «гонимих вірян» у якому лякав останніх, що у ПЦУ немає Бога. 

    Архімандрит ПЦУ звинуватив керівництво РПЦвУ, яке зібралось на цей форум у гріху лжесвідчення. За його словами, якщо розібратися, то більшість конфліктів у громадах тому, що «прибічники російської церкви намагаються проігнорувати більшість, зневажати український Закон і служити інтересам чужої країни». Релігієзнавець Олександр Єфременко назвав форум святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату. Він впевнений, що на форумі вже були підготовленні звернення, які надалі РПЦвУ використовуватиме для розповідей «яка погана українська держава» і яка «гонима Російська церква в Україні», а головна мета форуму – це зірвати візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Крім того, у РПЦвУ виступили проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України.

    Фото: РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне