Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    «Біла книга» української розвідки, яка розлютила Кремль, вийшла російською у день… 23 лютого

    У вівторок, 23 лютого, Служба зовнішньої розвідки України (СЗРУ) на своєму офіційному сайті опублікувала російськомовну версію інформаційного бюлетеня «Біла книга».

    Нагадаємо, українську та англійську версії «Білої книги», що стала результатом колективної роботи фахівців СЗРУ, оприлюднили до 24 січня, Дня Служби зовнішньої розвідки України. І майже одразу надійшла реакція з Росії.

    Відгуки були настільки бурхливі, що наші розвідники, вочевидь, вирішили зробити сюрприз московським критикам й опублікувати російськомовний варіант «Білої книги», аби «за порєбриком» це дослідження зрозуміли максимально точно. Ну, а для того, аби його неодмінно помітили, обрано також символічний день, але цього разу для росіян – 23 лютого – так званий «Дєнь защітніка Отєчєства», передає АрміяInform.

    Зазначимо, що з приводу «Білої книги» Служби зовнішньої розвідки України в РФ висловилися практично всі: від депутатів Держдуми до експертів маловідомих недержавних організацій. Що ж розбурхало цей осиний клубок? Шила в мішку не сховаєш: дослідження чітко називає головного ворога України – режим Путіна, дає оцінку зовнішнім загрозам національній безпеці нашої країни у зовнішньополітичній, економічній, інформаційній й інших сферах. А також по кісточках розкладає кремлівську стратегію агресії проти України. Особливо допекло експертам та медійникам з РФ те, що передмову до цієї «Білої книги» написав особисто президент України Володимир Зеленський.

    Найсвіжіше

    Популярне