Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Куди дійшли німці, там більше храмів, і більша релігійність населення, – російський богослов

    Ті регіони де під час Другої Світової Війни дійшли німецькі окупанти є релігійнішими ніж регіони СРСР, які не були під німецькою окупацією.

    Таку думку висловив заборонений у РПЦ богослов Андрєй Кураєв у інтерв’ю Релігійній Правді.

    «На церковній карті Росії досі помітна лінія фронту 1942 року. Там, куди дійшли німці, там більше храмів, і більша релігійність населення. Німці не заважали людям відновлювати церковне життя. А коли вони пішли, не скрізь радянська влада зважилася знову закрити храми. І тому період войовничого атеїзму для певних регіонів СРСР був відносно невеликим. Це Україна, Кубань, Воронеж, Бєлгород, Курськ», – сказав Кураєв.

    Він зауважив, що ці регіони, – це зони селянського щастя. «Там чудовий чорнозем, і, значить, живе село з конкурентним господарством. Ось тільки сьогодні дізнався, що одним із головних імпортерів російського зерна є Єгипет. Розумієте, Єгипет століттями годував Римську імперію! Звідти зерно везли і в Рим, і в Константинополь».

    Водночас за словами Андрєя Кураєва, у так званому Нечорнозем’ї «російське село вбите, населення там мало, воно малорелігійне і витісняється завезеними корейцями-в’єтнамцями. І в цьому відмінність російського православ’я від українського. Все-таки в Росії православ’я це більшою мірою міський феномен».

    Найсвіжіше

    Популярне