Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    16 лютого в Україні вшановують військових журналістів

    У цей день українці вшановують мужність, героїзмі професійну доблесть військових журналістів, які від перших днів ворожої агресії поруч із військовими у найгарячіших місцях українського спротиву.

    Дату 16 лютого обрали невипадково. У 2015 році неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання в цей день загинув редактор редакції телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін. До останнього подиху він продовжував фільмування подій, з честю виконавши свій журналістський і військовий обов’язок, передає АрміяInform.

    Від початку проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей структура інформаційних служб і відомчих ЗМІ Міністерства оборони України та ЗСУ поступово набула нової, більш потужної якості функціональних спроможностей. Військові журналісти у складі пресцентру Штабу АТО, оперативно-тактичних угруповань, мобільних пресгруп виконували завдання за призначенням, організовували роботу представників вітчизняних та іноземних медіа на передових позиціях оборонців України.

    Від перших днів ворожої агресії військові журналісти поруч із нашими захисниками у Слов’янську, Луганському, ДАПі, Авдіївській промзоні, Світлодарську, Волновасі, Щасті, Станиці Луганській, Трьохізбенці, Мар’їнці, Талаківці, Широкиному й інших найгарячіших місцях.

    Також багато цивільних журналістів з початком російської агресії відклали власні професійні плани та проєкти, ставши до лав українського війська, аби зупинити загарбника. Троє з них, на жаль, віддали своїжиття на цій війні. Уночі 4 вересня 2014-го від вогню російських «Смерчів» у Новоайдарському районі на Луганщині загинув знаний український журналіст Олег Задоянчук. У жовтні того ж року на підступах до Щастя загинув львівський журналіст Віктор Гурняк. Дніпровський журналіст Олександр Черніков служив у 9-й роті 25-ї бригади ДШВ і поліг 22 січня 2015-го, обороняючи Донецький аеропорт. Сергій Ніколаєв був відомим українським фотожурналістом. Він загинув у лютому 2015 року неподалік Пісків.

    Про героїзм захисників України завдяки військовим журналістам дізнався й дізнається весь світ. Попри небезпеки й ризик представникам військових медіаструктур удалося підготувати буквально десятки тисяч повідомлень, сюжетів і репортажів з передової.

    Найсвіжіше

    Популярне