Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія розширила санкції проти України. Після блокування каналів Медведчука»?

    Уряд Росії розширив список компаній, щодо яких введено економічні контрсанкціі проти України. Підсумковий список, опублікований на російському порталі правової інформації, містить 84 компанії. До списку були включені три компанії і два дочірніх підприємства з Одеси, дві компанії з Дніпра, а також юрособи, зареєстровані в Полтаві і в Панамі.

    Як повідомляють росЗМІ, чергові санкції проти України щодо фізичних і юридичних осіб були введені в листопаді 2018 року.

    РосЗМІ також зазначають, що в жовтні 2020 року російський уряд дозволив поставки обладнання і продукції трьох компаній з України – компанії «Брацлав», Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату. Обмеження були зняті після того, як прем’єр-міністр Росії Міхаіл Мішустін зустрівся з співголовою проросійської української партії «Опозиційна платформа – За життя», кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

    Нагадаємо, 2 лютого президент України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Рішення передбачає запровадження санкцій проти народного депутата України Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів «групи Медведчука» — «112», NewsOne і ZIK

    5 лютого президент РФ Владімір Путін на засіданні Ради безпеки РФ запропонував обговорити ефективність роботи зі співвітчизниками за кордоном. Наступного дня, 6 лютого, заступник голови РБ РФ Дмітрій Мєдвєдєв провів телефонну розмову з Медведчуком.

    Найсвіжіше

    Популярне