П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ще один підрозділ ССО України готується приєднатись до Сил реагування НАТО

    Черговий підрозділ спеціального призначення Збройних сил України готується приєднатись до Сил реагування Північноатлантичного альянсу (НАТО), пишуть “Ліга.Новини” з посиланням на командування ССО.

    Для цього, українські військовослужбовці пройдуть оцінювання Альянсу першого рівня (NEL-1). Оцінювання кандидатів пройде під час міжнародних навчань.

    Командування ССО зазначає, що влітку поточного року в Україні пройдуть навчання Silver Saber-21 за участі польських та, імовірно, американських партнерів. Це буде перший з двох етапів оцінки представниками НАТО.

    Відомо, що Сили реагування НАТО перебувають у постійній бойовій готовності і протягом 5 днів можуть бути залучені до проведення операції реагування на кризову ситуацію по всьому світу. Під час збройних конфліктів підрозділ забезпечує стримування ворожих сил до прибуття основного угруповання протягом 30 діб.

    Якщо українські військовослужбовці успішно складуть іспити, то у 2022 році ще одна частина ССО долучиться до бойового чергування у складі Сил реагування НАТО. Повідомляється, що у 2020 році перший підрозділ ЗСУ приєднався до контингенту Альянсу.

    Видання наголошує, що Україна стала першою державою, чий підрозділ спеціального призначення увійшов до складу сил НАТО без членства в Альянсі.

    Найсвіжіше

    Популярне