Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗМІ: Нардеп від ОПЗЖ Кива отримував гроші від фірми, яка фінансує бойовиків “ЛНР”

    Журналісти виявили зв’язок між нардепом Іллею Кивою та компанією, зареєстрованою жителем тимчасово окупованих територій Луганської області.

    Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передає “Прямий”.

    Так, у своїй декларації нардеп вказав дохід у розмірі мільйона гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області. Журналісти з’ясували, що орендувала той об’єкт ТОВ “Компанія “Сіквел”, яка зареєстрована у Львові.

    Печатка цієї фірми була виявлена ​​на фотографіях, які в жовтні 2020 року опублікувала СБУ, коли накрила великий конвертаційний центр. Пізніше з’ясувалося, що за адресою реєстрації такої компанії немає.

    У результаті журналістам вдалося розшукати людину, яка зареєструвала ТОВ “Компанія “Сіквел”. Ним виявився відвертий сепаратист, житель “ЛНР” Олександр Попівший.

    “Він ходить у військовій формі, ненавидить “укропів”, лікується в Москві, вітає з днем ​​народження молоду республіку, а потім приїжджає до “укропів”, реєструє фірму, і ця фірма починає платити нездорові кошти за оренду бур’янів (жомової ями) Іллі Киви”, – йдеться в розслідуванні.

    Найсвіжіше

    Популярне