Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Терористичні організації “Л/ДНР” готують наступ на позиції Збройних Cил України

    Протягом останніх двох-трьох місяців терористи угруповань “Л/ДНР” проводять активну бойову підготовку до контрудару по позиціям Збройних Cил України та прориву вглиб території України.

    Таку інформацію озвучив колишній військовий розвідник, а зараз – волонтер, Андрій Римарук, пишуть “Економічні новини”.

    У повідомленні йдеться, що починаючи з кінця листопада минулого року навіть моніторингова місія ОБСЄ фіксує активне переміщення воєнної техніки через україно-російський кордон та ротацію особового складу терористичних підрозділів.

    “В грудні відбулась ротація командування “армійських” корпусів, які перевірили бойову готовність терористичних військ та провели загальний збір “службовців” резерву. Терористи проводять активну підготовку або до контрудару, або навіть прориву”, – розповів Римарук.

    Окрім того, він зауважив, що дані української розвідки свідчать про регулярні навчання проросійських бойовиків на полігонах протягом останніх двох місяців, у тому числі, відпрацьовуються надання медичної допомоги та налагодження зв’язку в бойових умовах.

    “Терористи укріплюють другу і третю лінії. З кінця листопада активізувались снайпери, при цьому, саме жінки-снайпери. “Працюють” з дистанції 200-800 метрів. Діють хитро: спочатку ліквідовують камери, а потім стріляють на ураження. Як “результат” – 4 загиблих українських воїнів”, – додав Андрій Римарук.

    Разом з тим, на його думку, зараз важко спрогнозувати, де саме може статись прорив терористів. Не виключено, що бойовики можуть здійснювати провокативні обстріли прифронтових міст, щоб спонукати ЗС України дати відповідь.

    Як пише видання, інформацію про загрозу наступу терористів підтверджує і український журналіст Денис Казанський, який розповів, що політичні перемовини у Мінській групі опинились у глухому куті.

    “Росія не збирається реінтегрувати територію окупованого Донбасу. Її мета – повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також відібрати південний-захід країни. Фактично ведеться розвиток “російської національної держави”, – заявив Казанський.

    Найсвіжіше

    Популярне