Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Молодь за Путіна або Люби президента з-під палки

    У країнах з тоталітарним, деспотичним режимом традиційно прийнято було в пропагандистських цілях лідера режиму зображати в оточенні представників молодшого покоління, які несамовито захоплюються “батьком нації”. Наприклад, картин присвячених Лєніну і дітям безліч, Сталіну і дітям нітрохи не менше, Гітлер, Мао, Кім Ір Сен …

    Неототалітарним режим Путіна анітрохи не відрізняється від класичних тоталітарних режимів з інформаційного супроводження “лідера нації”, а на тлі гострої боротьби за владу і неминучого транзиту, зовсім поставив показовість підтримки президента Росії населенням країни на чолі пропагандистської порядку.

    Як відомо, Росією днями прокотився масштабний флешмоб на підтримку Путіна, під назвою “Путін – наш президент!”. Тисячі росіян брали участь в даному дійстві, шикуючись в написи на підтримку Путіна, або скандуючи хвалебні речівки про нього.

    І ось, не минуло й півроку, а всього лише пара днів і вже стали спливати факти того, що молодь, яка несамовито і масово підтримує Володимира Путіна на флешмобах, як виявилося, заганяли на подібні уявлення обманним шляхом або насильно.

    Наприклад, студенти з Москви (Тімірязєвской академії та Московського державного юридичного університету ім. Кутафіна) і Бєлгорода (Бєлгородський інститут мистецтв і культури), які брали участь в язичницький ритуал, заявили, що їх обманом заманили на флешмоб на підтримку Путіна.

    Причому, щойно стали спливати факти такої “зобов’язалівки” для студентів і працівників, а так само співробітників підприємств, заводів та інших установ, з надання “моральної підтримки” президенту, в Кремлі тут же стали відхрещуватися від флешмобу. Мовляв, це не їхня ідея і взагалі вони нічого не знали про проведення даних заходів.

    Ну, звичайно, по всій країні, одноразово, натовпи залицяльників Путіна вирішили проскандувати “Путін – наш президент!” Збіг же!

    Забавно, але хвиля флешмобів прокотилася по Росії, в тому числі і на тлі регулярних прогулянок прихильників Алєксєя Навального. Тобто, ці заходи на підтримку президента РФ заздалегідь режисерували, а часом і зовсім порушили існуючий в Росії і строго дотримуваний правоохоронно-каральними органами порядок проведення публічних заходів, являють собою противагу протестам за Навального.

    Ось тільки сам винуватець цього масового прояву всенародного обожнювання, до своїх прихильників не вийде. Адже без малого як рік, він не покидає свій бункер в Ново-Огарьово, боягузливо поглядаючи у вікно – не приїхав за ним воронок зі специфічними московськими номерами. А в перервах між тривожним очікуванням “лідера нації” веселять проявами безвольного народу, зігнаного під страхом звільнення або обманним шляхом на звеселяння пана.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне