Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Спаси маму Героя»: На Житомирщині започатковано проєкт допомоги матерям та дружинам загиблих захисників

    У Житомирській області стартує абсолютно нова соціальна програма підтримки матерів та дружин загиблих захисників України. «Спаси маму Героя» – так у обласній раді назвали проєкт, у межах якого матері загиблих та вдови зможуть пройти безоплатний скринінг на онкологічні захворювання.

    Ця програма стане першим спільним проєктом за участю нового радника голови Житомирської облради – голови ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО» Олени Максименко, яка відтепер на офіційних засадах куруватиме напрям соціальної підтримки родин загиблих бійців АТО/ООС, передає АрміяInform.

    “Увага до родин загиблих військових має бути в пріоритеті. Всі питання, які стосуються мам і дружин наших Героїв, я триматиму на особистому контролі, – запевнив голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. – Нещодавно ми започаткували гарну тенденцію щомісячних зустрічей, і нашим першим спільним проєктом стане соціальна програма «Спаси маму Героя». Кожна жінка пройде безкоштовне обстеження з метою скринінгу онкологічних захворювань. Особисто переговорю з головами всіх громад Житомирщини, щоб організувати підвіз жінок до медичних закладів”.

    Наприкінці минулого року Житомирська обласна рада затвердила Програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні на 2021 рік, яка передбачає виділення фінансування з обласного бюджету на їхнє лікування, зокрема стоматологічне, онкологічне та санаторно-курортне, медичну реабілітацію, а також матеріальну підтримку. За даними обласної ради, нині на Житомирщині обліковується 15,5 тис. учасників бойових дій в АТО/ООС, 1,6 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, 376 родин (592 члени сімей) загиблих або померлих учасників АТО/ООС та дві родини Героїв Небесної Сотні.

    Самій радниці очільника депутатського корпусу Житомирщини проблеми матерів загиблих захисників України відомі не з чуток, адже вона сама – мати полеглого бійця. Її син, старший солдат Вадим Жордочкін, загинув у 2016 році в Широкиному. До війни він був священником, тож до війська міг іти капеланом, але обрав інше – служив у 54-му розвідувальному батальйоні. Понад рік – за мобілізацією, а згодом повернувся вже на контракт. Був радіотелеграфістом, але, маючи знання й навички з тактичної медицини, врятував не одне життя поранених побратимів, евакуюючи їх з поля бою. На жаль, себе врятувати Вадим не зміг…

    Найсвіжіше

    Популярне